Gràcies al líder, malgrat el líder

Like Don't move Unlike
 
1

Future Islands és una estrella emergent del Pop independent ‘gràcies’ al seu líder i possiblement no aconsegueixi convertir-se en un grup de masses ‘per culpa’ del seu líder. I és que Samuel T. Herring fascina i provoca rebuig a parts iguals. L’exemple més evident d’aquesta contradicció el trobareu en l’actuació que Future Islands va fer al programa de David Letterman per presentar el seu quart disc.

Histrionisme a banda, Future Islands tenia entre mans un disc enorme. Tan gran que, sense que els tremolès el pols, van decidir titular el disc “Singles” (2014), com si el treball fos un recull de les millors cançons que havien gravat mai. 10 perles de synth-pop melancòlic, elegant, intens, sensible i en molts moments d’una èpica que mereixeria omplir estadis. Un disc tan fascinant com la personalitat del seu líder que, i aquí anem al que ens ocupa, va conèixer la resta del grup estudiant art a la universitat East California. De fet, la gènesi del grup és una banda anterior anomenada Art Lord & The Self-Portraits que ja diu molt de la voluntat del grup de crear alguna cosa més que música. Volien fer música que primer entrés per la vista. Des del primer disc, Future Islands ha il·lustrat les portades amb pintures. Inquietant en el primer treball i especialment delicada la portada del segon disc, “In Evening Air” (2010), que va crear una vella coneguda del grup, Kymia Nawabi:

future islands evening

Del surrealisme romàntic de Nawabi, a l’acolorida geomètrica de l’artista d’origen cubà Lesser González Álvarez a qui el grup ha recorregut per il·lustrar el senzill de l’últim disc “The chase”.

future islands the chase

I del cubà Lesser González al surrealisme pop que il·lustra l’últim disc de Future Islands. Una portada-collage protagonitzada per una noia de vestit de ratlles vermelles, sense cames i sense cap però que convida a somiar tant com les cançons del mateix disc que, com la portada, comparteixen tres conceptes: romanticisme, pop i ‘vintage’.

future islands portada original

L’autora d’aquesta evocadora portada és l’artista de Baltimore Beth Hoeckel que ha vist com gràcies a Future Islands la seva obra “Float” de la col·lecció “Veil” travessava més fronteres de les que la noia sense cara hauria pogut somiar mai. Una petita joia que, en el cas que no us agradi la música, sempre podeu emmarcar.

 

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *