Love of Lesbian, d’una ‘escala descomunal’

Like Don't move Unlike
 
1

Com un cometa fidel a la seva trajectòria Love of Lesbian torna de manera regular per enlluernar amb la seva estela de pop melancòlic. Quatre anys després del doble (i sensacional) disc “La noche eterna. Los días no vividos”, LOL ens visita de nou amb “El poeta Halley”, un treball on el grup barceloní torna a demostrar que després de 7 discos i un centenar de cançons publicades continuen tenint intacta la capacitat d’emocionar. Amb un segell personal molt definit i reconeixible (lletres poètiques, melodies melancòliques, jocs de paraules, humor irreverent…), Love of Lesbian es presenten amb 13 noves cançons entre les quals hi ha algunes de les millors de la seva carrera.

L’arrencada de “El poeta Halley” és d’antologia. “Planeador” (on l’íntima guitarra, veu i piano inicial donen pas a una meravellosa melodia amb bateria i sintetitzadors), “Bajo el volcán” (una d’aquelles cançons que passen a la llista del millor que ha fet mai el grup, amb un delicat rif de guitarra que acompanya una tornada melancòlica marca de la casa); “Cuando no me ves” (de nou, ritme de bateria i sintetitzadors fent brillar una tornada infecciosa); els ‘la, la, la’ de “Océanos de sol”, l’òpera-rock de l’extensa “Psiconautas”, el delicat costumisme de “Contraespionaje” o “Los males pasajeros” (us agradarà si us van agradar “Cuestión de familia”, “Un día en el parque” o “Domingo astronómico”).

No és un disc conceptual, però el poeta Halley Star és un personatge de ficció que va apareixent en diverses cançons: “Planeador”, “El ciclo lunar de Halley Star” o la que tanca el disc i li dóna títol “El poeta Halley”, una delicada meravella pop 100% LOL amb un emotiu epíleg. “El poeta Halley” se situaria molt amunt en una llista de millors discos del grup, però clarament lideraria la llista de millors treballs gràfics.

Perquè “El poeta Halley” també és una delicada meravella visual obra de l’il·lustrador Sergio Mora.

Portada del disc El Poeta Halley, obra de Sergio Mora

Sorgit de la imaginació de Santi Balmes, Mora ha donat a Halley Star forema de superheroi romàntic amb malles, botes, guants, ulleres d’aviador i bigoti a l’estil Errol Flynn que viatja en coets amb cara de joguina, o damunt de guitarres, a través dels universos surrealistes descrits per Love of Lesbian i acompanyat de la seva musa Pin Up. Però el treball de Mora no es limita a la portada i il·lustra cadascuna de les 13 cançons del disc amb 13 pintures a l’oli, fetes a mà.

Slideshow of

El treball de Sergio Mora per a “El poeta Halley” és fídel al seu estil de sempre: màgic, oníric, imaginatiu, com un inquietant espectacle de fira de fa 100 anys.

El treball de Mora, més enllà dels seus llibres, abarca mons tan diversos com el cartellisme, els complements, la moda o, fins i tot, el paper pintat.

Slideshow of

Love of Lesbian i Sergio Mora, dos móns únics, poètics i en expansió que s’han trobat gràcies a la màgia del poeta Halley i que ens ofereixen un espectacle musical i visual memorable.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *