Pop al quadrat

Like Don't move Unlike
 
1

El cas de “Recreational love” dels nord-americans The Bird & The Bee és l’exemple que una portada de disc pot ser molt millor que la música que conté. Però no perquè les cançons siguin dolentes sinó perquè la il·lustració de la coberta és extraordinària.

El duet de Los Àngeles format per Inara George i Greg Kurstin van publicar al juliol el seu quart disc d’estudi. Una petita meravella synthpop del que sobresurten la delicada “Please take me home”, els falsets i els ritmes de “Jenny” o “Doctor”, l’homenatge que fan a la seva ciutat “Los Angeles”, la nocturna i hivernal “Lovey Dovey” o el seu senzill, “Will you dance”:

10 cançons que sonen a clàssics dels anys 80 i que The Bird & the Bee han decidit il·lustrar amb una obra de Geoff McFetridge: una parella de tennistes que s’inclinen i es dobleguen per una pilota. Una obra de línies clares, pures, sense estridències, que suggereix la mateixa calma i harmonia que destil·len les composicions de Kurstin i la veu de la Inara.

The Bird and The Bee - Recreational love - Cover art by Geoff McFetridge

 

The Bird and The Bee - Recreational love - Cover art by Geoff McFetridge (contraportada)

El treball per a “Recreational love” és una excel·lent porta d’entrada a l’obra de McFetridge, un artista que ha fet desenes de treballs per a la publicitat i l’animació i fins i tot algun videoclip, com el de la cançó “Last leaf” d’OK Go i per al qual va dibuixar amb làser damunt de 2.430 torrades.

Geoff McFetridge, artista canadenc instal·lat a Los Ángeles, ha aconseguit fer popular un imaginari format per figures humanes molt bàsiques a les que mai veiem la cara, sempre d’esquena a l’espectador. Obres que juguen amb el color, la llum i la perspectiva d’una manera extremadament serena.

mcfetridgemix1

mcfetridgemix2

Abstracció i surrealisme pop que també han volgut aprofitar cineastes com Sofia Coppola o Spike Jonze per als títols de crèdit inicials de pel·lícules com “Las vírgenes suicidas”, “Adaptation: el lladre d’orquídies” o “Allà on viuen els monstres”:

Si “Recreational love” acaba sent un massatge per a l’oïda, la portada de Geoff McFetridge és un bàlsam per a la vista.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *