El fons i la ‘Forma’ d’Hysteriofunk

Like Don't move Unlike
 
0

Hi pot haver alguna cosa més exòtica que un grup de funk d’Andorra? Sí, una banda de funk-rock-progressiu-experimental que, a més, compleixi 20 anys d’existència. Qui està d’aniversari és Hysteriofunk i el grup ho ha volgut celebrar regalant-se tota una experiència artística: un ambiciós llibre-disc amb 8 temes nous, il·lustracions de l’andorrana Àstrid Janer i textos de l’escriptor també andorrà David Gálvez. El resultat és un petit tresor visual que Hysteriofunk ha titulat “Forma”. Tota una immersió sensorial on la música, els textos i els dibuixos flueixen en un autèntic mar d’influències. Com escriu Gálvez a “Suïssa”, “un disc on tot està en mutació permanent: la vida, la melodia, els personatges suggerits, els paisatges musicals”.

Portada del disc "Forma"

La mateixa Àstrid Janer explica al seu web com ha funcionat la creació d’aquest treball a tres bandes: “Per una part, l’escriptor David Gálvez li posa lletra a la música i per l’altra, jo agafo les dues coses i les converteixo en il·lustracions. Ha resultat molt estimulant ja que primer escoltava cada track, feia alguns sketches i després llegia els textos d’en David i en feia uns altres, i era sorprenent veure com l’essència del que captàvem a partir de la música era similar, però cadascú tenia la seva visió independent. Era com una metamorfosi constant d’idees. El resultat és un llibre-disc summament creatiu on es fusionen les diferents perspectives i interpretacions, des de diferents angles. Aconsello gaudir-lo amb calma, deixant-se submergir en el petit món que suposa cada track i cada pàgina de “Forma”.

Bonus track

Suïssa

 

Bounce Elite

Bounce Elite

Il·lustració del disc

Aquest llibre-disc compta amb més de 100 pàgines de textos i dibuixos que dónen “Forma” als temes de Hysteriofunk, 7 cançons instrumentals (més un ‘bonus track’) amb moments d’una intensitat tan cinematogràfica com, per exemple, a “El peculiar periple d’Enric Sargatal”. Definir la música instrumental d’Hysteriofunk com una banda sonora seria fàcil i, fins i tot, gratuït si no fos perquè el mateix grup també ha jugat aquesta carta. Perquè més enllà del llibre-disc, els andorrans també han volgut crear un curtmetratge d’uns 12 minuts amb fragments de les cançons del disc. Un vídeo dirigit per Isak Férriz i interpretat per Carles Gilabert i Javier Beltrán.

Gálvez escriu en el primer tema del disc “Suïssa és una illa amb forma de cor de balena, al fons del mar”(…) “Un cetaci antic que es va tacant dels colors de cel de capvespre i d’iridescències que canvien com la música”. De fet, com la mateixa música d’Hysteriofunk i aquest tresor en forma de llibre-disc on el grup es redefineix en el fons i en la forma.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *