La connexió valenciana de Future Islands

Like Don't move Unlike
 
3

Es diu Sergio Membrillas, és valencià i ja és un dels il·lustradors de referència d’una de les bandes més emergents de la música independent mundial: Future Islands. Dels de Baltimore i del seu compromís artístic ja n’hem parlat en una de les primeres entrades de La Música Per La Vista, però la notícia ara és que el grup liderat pel carismàtic Samuel T. Herring hagi mirat més enllà de casa seva per confiar en el valencià Sergio Membrillas els cartells dels concerts de Future Islands i de la formació paral·lela de Herring, The Snails.

thesnails2016

La col·laboració més recent és el cartell que Membrillas ha dissenyat per a la petita gira que The Snails acaba de fer als Estats Units per presentar el nou treball del grup, “Songs from the shoebox”. En aquest treball, l’il·lustrador valencià recorre al seu personalíssim segell de colors vius i linies clares. Definitivament, un disseny molt més atractiu que la portada del disc en qüestió, obra de Harper Marchant, Tula Marchant i Deanna Miller. Sí, és això que apareix dibuixat al ‘player’…

The Snails és un d’aquells casos en què s’entèn clarament que es tracti d’una aventura paral·lela, perquè el rock amb actitut punk dels cargols té molt poc a veure amb el pop melancòlic de sintentitzadors que ha llençat a la popularitat els Future Islands.

El cartell de Sergio Membrillas per a la gira de The Sanils arriba després dels dos cartells que l’il·lustrador valencià va dissenyar per a l’anterior gira de Future Islands. Dos cartells tan suggerents i melancòlics com la música del mateix grup.

Póster de Membrillas per a Future Islands

Póster de Sergio Membrillas per a Future Islands

Póster per a Future Islands 2014

L’estil retro i al mateix temps futurístic de Membrillas (que en alguns casos pot recordar l’estil del cartellisme de la segona Guerra Mundial) no només ha seduït els Future Islands. Al currículum del valencià hi ha col·laboracions amb altres interessants artistes com Mac DeMarco, Deerhoof, Julie Byrne o Ian Svenonious.

Póster per a Julie Byrne

Póster per a Deerhoof

Póster de Membrills per a De Marco

Póster per a Ian Svenonious

Per talent i per trajectòria Sergio Membrillas es troba ja entre els grans de la il·lustració moderna. Una fama que el valencià viu d’una manera tan discreta com els protagonistes de la majoria dels seus cartells, sempre amb les cares mig amagades.

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *