Dins la ment de Joan Colomo

Like Don't move Unlike
 
1

Blanca, pura i senzilla però plena de complicats engranatges mecànics i biològics. Així és com ha imaginat Lo Siento Studio la portada del nou disc de Joan Colomo en un intent de ficar-se dins la ment d’un dels compositors més autèntics del segell BCore. Un cervell prodigiós que presenta 14 noves cançons on aquest músic de Sant Celoni es continua movent amb facilitat pel folk autoanalític de la peça que obre el disc,  “Nada”; la senzillesa gairebé naïf de “Les coses” o “Fruit tropical”; o les elaborades melodies pop de “Enmienda a la totalidad”, “Calidoscopi”, “Sentit comú”. Un treball on també hi ha lloc per a jocs de paraules que Santi Balmes aplaudiria (en les potents “Un Nantes y un después” i “Menos es Marx”) i per a la crítica política de “Núcleo duro” (“que nos dejen en paz, que ya nos irá bien”), que no costa gens imaginar-se com un himne per als catalans indignats i que li han valgut a Joan Colomo el títol de cantautor protesta contemporani. Davant de la varitetat temàtica i sonora de “Sistemes” la gent de Lo Siento Studio ha elaborat una portada que es valora una mica més sabent com es va realitzar.

Complicades estructures de paper disposades com un diorama en el perfil de Joan Colomo. Amb tot, es tracta d’un treball extraordinari que no s’acaba d’apreciar ni en el CD ni en el LP del disc que han sortit a la venda sense cap mena de relleu.

Detalls del disseny interior del disc de Joan Colomo
Detalls del disseny interior del disc de Joan Colomo

D’aquí el valor del vídeo del “making of” de la portada, que ajuda a entendre la feina i el talent de Lo Siento Studio per a les estructures en paper, un dels trets identitaris d’aquest estudi especialitzat en estructures en 3D i 4D. Formes geomètriques impossibles, tipografies innovadores, sorprents dissenys per a premsa o elegants dissenys són alguns dels molts fronts que abarca Lo Siento Studio.

Slideshow of

Per definir l’imaginatiu treball de Lo Siento Studio podríem recórrer a una de les frases de Joan Colomo al disc “Sistema”: “El sentit comú acaba on comences tu”.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *