Sympathy for the “Satan”

Like Don't move Unlike
 
4

Es diu Oliver Hugh Perry, és de Brunswick (Austràlia), firma el seu treball amb l’estrany nom de D.D Dumbo i compon en un gènere encara més curiós, blues experimental loop rock (almenys així és com ell el defineix) amb el que fa dos anys va aconseguir captar l’atenció del segell britànic 4AD. Aquesta mítica discogràfica va editar el que fins ara era l’única referència discogràfica d’aquest músic, un breu però intens treball de quatre peces titulat “Tropical Oceans” on D.D Dumbo brillava més enllà de la composició amb una veu delicada i plena de matisos que recorda a la d’Andrew Bird.

Aquell petit treball i, sobretot, aquell contracte amb una de les discogràfiques independents més importants del món li van facilitar aleshores una gira per la Gran Bretanya. I després el silenci. Un silenci llarg i incomprensible per algú que havia aixecat tantes expectatives. Un silenci que ha durat fins ara que D.D Dumbo ha tornat amb 4AD i amb el que intuïm és l’avançament del seu primer disc. No hi ha res confirmat. Ni títol del treball, ni data de publicació. L’únic que se sap, es pot veure i escoltar és com pot sonar l’evolució d’aquest curiós personatge gràcies a “Satan”.

“Satan” evidencia que d’aquell ‘blues experimental loop rock’ sembla haver-se quedat en els dos conceptes del mig, ‘experimental loop’. En el que no ha canviat l’australià és amb el seu il·lustrador de referència, Julian Hocking. Aquest va ser el responsable del disseny de la portada de “Tropical Oceans”.

Portada de 'Tropical Oceans'

I també és el dissenyador de la portada del senzill “Satan”, amb una inquietant imatge (i radicalment diferent a la de “Tropical Oceans”) que s’ha aprofitat per promocionar la imminent gira europea que ha de fer D.D Dumbo.

Cartell de la gira europea 2016

La relació artística entre D.D Dumbo i Hocking va més enllà de les portades perquè fa almenys quatre anys que l’il·lustrador s’encarrega de fer els cartells per anunciar els concerts del músic.

Julian Hocking D.D Dumbo
Julian Hocking
D.D Dumbo

Cartell de Hocking per a D.D Dumbo

Cartell per a D.D Dumbo 2013

D.D Dumbo UK Tour 2014
D.D Dumbo UK Tour 2014

L’estil d’aquests primers cartells (acolorit, ètnic, africà) contrasta amb la simplicitat de traç i color d’obres anteriors.

Julian Hocking cartell per a concert

Julian Hocking '14 hours out of Brunswick'

Julian Hocking '7 days'

Julian Hocking 'Red river rock'

Se’n sap molt poca cosa de D.D Dumbo i de Julian Hocking. Però fa tota la sensació que aquests dos nous artistes australians han tornat per a quedar-se.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *