Renaldo & Clara es fa gran

Like Don't move Unlike
 
2

Amb el segon disc de Renaldo & Clara és possible que Clara Viñals (líder, cantant i compositora del grup) hagi escrit una de les millors cançons de la música pop a Catalunya: “Fent amics”, el primer senzill del disc “Els afores” (Bankrobber, 2017). “Fent amics” és una explosió de pop càlid, vital, amb una tornada que se t’enganxa i una producció plena de detalls i matisos que recorda al millor dels primers discos de The Cardigans o als últims de The Bird & The Bee.

“Fent amics” és una de les fites melòdiques del disc. Però no és l’única. “Uns graus més” (com escoltar Josh Rouse cantant en lleidatà); els temes “Els afores” o “Sense voler”, que encomanen una preciosa melanconia; la rítmica “Fins un altre dia” (aquesta guitarra, aquesta segona veu, aquests cors…); o la calidesa de “Instruccions”, el tema que tanca el disc amb uns delicats arranjaments de vent. Sense traïr les influències del Donosti Sound que van marcar el seu debut discogràfic està clar que Renaldo & Clra ha evolucionat el seu so dotant-lo de més matisos.

El que continua sense canvis respecte al primer disc, “Fruits del teu bosc” (Bankrobber, 2014), és el disseny de la portada del que, per segona vegada, se n’ha encarregat el també lleidatà Guillem Ruiz.

Portada amb tipografia de 'Els afores'

Guillem Ruiz és un dissenyador i il·lustrador de 28 anys establert ara a Londres després de viure 6 anys a San Francisco, on es va especialitzar en animació en 3D. Ruiz ja va ser el responsable del disseny de la portada del primer disc de Renaldo & Clara, un meravellós dibuix de regust clàssic.

Portada Fruits del teu bosc

Però el nou disc de Renaldo & Clara, amb el que el grup fa un pas endavant en el seu catàleg d’influències, requeria una imatge menys clàssica. Per aquest motiu, Guillem Ruiz també va mirar més enllà per inspirar-se en un clàssic de l’abstracció, el surrealisme i l’expressionisme com Paul Klee. Ruiz va trobar en l’obra del pintor suís la varietat de colors i la calidesa que suggereixen les cançons de “Els afores”. El resultat és una explosió de formes i colors, una hipnòtica imatge plena de detalls que convida l’espectador a descobrir formes i matisos a la portada i també a l’interior del disc.

Deixeu-vos perdre per la suggerent portada de Guillem Ruiz i per les 10 noves cançons de “Renaldo & Clara”. Només hi trobareu un inconvenient: la durada total del disc no arriba als 25 minuts.

FITXA

Disc: “Els Afores” – Renaldo & Clara (2017)
Discogràfica: Bankrobber
Portada i disseny: Guillem Ruiz

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *