Anímic muda la pell

Like Don't move Unlike
 
2

El canvi i l’evolució han estat una constant a Anímic des que el grup va publicar el seu primer disc. El folk de bosc i el pop eteri de “Teràpia musical” (2004), “Hau o Hïu” (2007) o un dels seus cims melòdics “Himalaya” (2009), van a deixar pas al pop més fosc en dos celebradíssims discos: “Hannah” (2011) i “Hannibal” (2013). Aquest 2017, aquesta banda de Collbató fa una nova volta de rosca per ficar-se de ple en la música electrònica amb un disc, “Skin” (BCore) tan intens, fascinant i hipnòtic com la portada dissenyada per Albert Cano.

Però l’ambició d’Anímic va més enllà de la voluntat del grup de renovar-se musicalment. Ferran Palau i Louise Sansom també han dotat “Skin” d’una personalitat visual amb pocs precedents a la música a Catalunya i han acompanyat cadascuna de les 8 cançons del disc amb un videoclip. Vuit vídeos per a vuit composicions que van de les rítmiques “Slave” o “Gem”, que obre el disc; a l’electrònica més industrial de “TV” o “Glass” passant per les delicades “Silence” o “Hiden”.

Juanjo Montañés, Nikita Routchenko, Marc Ortiz, Marta Busquets, Maria Padró, Laura Sisteró, Jazz Rodríguez & Carla Pérez i Biel Andrés són els que s’han encarregat de dotar d’imatges/fotografies/il·lustracions les vuit cançons de “Skin”, amb un resultats artístics d’altíssim nivell.

La imatge visual del disc físic té un altre nom propi: Albert Cano (Vic, 1968), un artista gràfic que ha fet del collage el seu principal signe d’identitat.

Cano és capaç d’alterar la percepció de la realitat escapçant, retallant i estripant revistes i fotografies (sobretot de models) per tornar-les a muntar sense respectar l’ordre natural de les coses. El resultat és tan grotesc com fascinant.

Muntatges i collages que deconstrueix la figura humana, buïdant-la de tot sentiment i deixant-la irreconeixible, per reconstruir-la de nou de manera clarament artificial però  dotant-la d’una personalitat absolutament única… imatges que allunyen sentimentalment l’espectador però que, al mateix temps, tenen un estrany poder d’atracció. És la fascinació per una bellesa abstracta, assèptica i, en el fons, monstruosa.

“Skin” és, en definitiva, un disc arriscat, atrevit, valent i sofisticat en tots els sentits. De manera molt merescuda, Anímic formaran part del Festival Sónar 2017.

FITXA

Disc: “Skin” – Anímic (2017)
Discogràfica: BCore
Portada i disseny: Albert Cano Cunill

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *