Medalla al furor

Like Don't move Unlike
 
2

La portada del disc “Emblema y Poder” (El Segell del Primavera, 2017) és d’aquelles que generen curiositat. Una pilota de tennis groga sobre un fons blau fosc. Seria la perfecta il·lustració per a un disc de Pop però (oh, sorpresa!) acaba sent una preciosa portada per a un grup de rock-pop-metal-krautrock. Es diuen Medalla, són de Barcelona i aquest és el seu primer disc. Un treball de rock amb ressons dels anys 70 que en un context musical dominat per la música pop i folk acaba sent un exercici d’autèntica valentia.

“Emblema y Poder” acaba sent la reivindicació del furor de quatre músics foguejats en formacions com The Saurs, The Zephyr Bones, Rapaza i The Stagpies. És a dir, rock i psicodèlia que amb Medalla amplien ventall d’intensitats i d’ambicions musicals per crear himnes instantanis com “Medalla de plata”, “Deporte en vano” o “Montaña cruces”. Cançons que sonen a bar, suor, urgència, fulgor i ‘acero Tudor’.

EL MARQUÈS

Tal qual. El Marquès. Així és com firma l’autor de la portada i del disseny gràfic del primer disc de Medalla. Es diu Adrià Ferrer Marquès (Girona, 1988) i és un il·lustrador, dissenyador i grafista que abans ja havia deixat emprempta al món discogràfic. Primer al seu propi grup, The Pennycocks, The Surfin Burritos, i més recentment en l’últim treball de Brighton 64.

UN DISC ROCK VISUALMENT POP

L’estil TBO no està reconegut oficialment però és evident que és una de les grans influències estètiques d’El Marquès per a molts dels seus altres treballs. En canvi, per al disseny del primer disc de Medalla s’ha volgut desmarcar del que havia fet fins ara per anar a l’altra costat de la balança. A “Emblema y Poder” El Marquès ha passat de fer treballs carregats de detalls a un estil absolutament sobri o de simplicitat gairebé corporativa. I això passa tant amb la portada com en el disseny interior del disc on, jugant amb el nom del grup i les referències esportives d’algunes lletres, Adrià Ferrer ha recreat una iconografia basada en el tennis, inspirada en futlletons esportius dels anys 50 i 60 i amb alguna picada d’ull als origens d’extra radi del grup. Segons el mateix autor, “La idea era fer un treball molt visual, senzill i gràfic però equilibrat. Gairebé més per un disc de pop, tot i que el grup té un so més de rock dur. Ens feia gràcia aquesta contraposició”.

“Emblema y Poder” és un disc visualment atractiu i musicalment captivador. Els Medalla superen amb nota l’atreviment de revitalitzar el rock dur a Catalunya aconseguint que un treball tan ple de referències dels 70 no soni a ranci sinó tot al contrari. Medalla al furor i al valor.

FITXA

Disc: “Emblema y Poder” – Medalla (2017)
Discogràfica: El Segell del Primavera
Portada i disseny: Adrià Ferrer Marquès, El Marquès

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *