The Wombats, vestits per agradar

Like Don't move Unlike
 
2

Ja fa uns 10 anys que The Wombats van publicar “Moving to New York”. Pertanyia al seu debut discogràfic i es va convertir en un modest èxit de la música indie. El trio britànic s’intentava fer lloc amb un pop-rock que desprenia un esperit hedonista, desvergonyit i desacomplexat. 10 anys després, The Wombats sembla conservar aquell mateix esperit en el seu quart disc, “Beautiful People Will Ruin Your Life” (Everlasting Records, 2018), amb una diferència: ni són tan joves ni són principiants. I la urgència sonora del primer treball ha deixat pas a un so de calculada polidesa.

“Beautiful People Will Ruin Your Life” arrenca amb quatre cançons de manual. Com a alumnes avantatjats del LIPA que van ser (el Liverpool Institute for Performing Arts), el trio britànic ha sabut trobar la fòrmula del perfecte-èxit-pop-indie que aplica en exemples d’excel·lent factura com “Lemon to a knife fight” (un èxit de manual), “Cheetah tongue”, “Turn” o “Black flamingo”. Precisament, són les quatre cançons que van servir per avançar i presentar un disc que, malgrat tenir algun altre bon tema com “Lethal combination” o “I don’t know why I like you but I do”, acaba perdent intensitat i interès en la segona meitat. Aconseguir facturar cançons amb entitat d’un total d’onze no és una mala proporció, però la primera sensació és que The Wombats crema gairebé totes les naus abans de salpar; i la segona sensació és que el trio britànic ja no és un grup que esperi trobar aleatòriament l’èxit sinó que el busca de manera clara.

ELEGÀNCIA A MIDA

La portada de “Beautiful People Will Ruin Your Life” funciona com un perfecte mirall de l’interior del disc. A un so clar dissenyat per a l’èxit nomès li pot correspondre una coberta igual de polida protagonitzada per un tors escapçat (despersonalitzat), de postura delicada, que vesteix un jersei vermell de coll alt de tall clàssic, estampat amb una serp recargolada adornada amb flors. L’esperit salvatge domesticat, adormit i vestit per agradar. Darrere d’aquest disseny hi ha Lucas Donaud, un dissenyador d’origen francès i resident a Londres que s’ha encarregat de la portada, del disseny interior i de l’aspecte visual dels diferents senzills que han anat sortint del disc.

Donaud, que en alguna entrevista ha explicat que els grups musicals necessiten una identitat visual tan important com la musical, havia deixat fins ara la seva emprempta en cridaners i imaginatius treballs per a artistes menys coneguts com Sundara Karma o Curtis Harding.

Treballs en els quals explora i exprem la seva fascinació per les imatges psicodèliques, el collage o l’art cinètic. La referència més inmediata per a la portada del disc “Beautiful People Will Ruin Your Life” de The Wombats la trobem en el disseny que ja havia fet per al disc “Children Shouldn’t Play With Dead Things” de Strange Hands, on pràcticament copia tot els elements: il·lustració elegant emmarcada em blanc i amb un cercle negre, a la part superior esquerra, on hi trobem el títol del disc.

El distintiu, el segell de qualitat de Lucas Donaud especialitzat en dotar d’elegància portades de discos com la dissenyada per  The Wombats, un grup que després de 10 anys d’una discreta carrera independent es vesteix ara per agradar al gran públic.

FITXA

Disc: “Beautiful People Will Ruin Your Life”, The Wombats (2018)
Discogràfica: Everlasting Records
Portada: Lucas Donaud

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *