El brutalisme visual de Ruff Mercy

Like Don't move Unlike
 
1

Sinistre, residual, equivocat, ridícul… són alguns dels adjectius que Ruff Mercy fa servir per qualificar les seves pròpies obres. Pintures, retrats en la majoria d’ocasions, d’una enorme viscelaritat i radicalitat que s’acaben de posar al servei de Preoccupations, el grup canadenc de post-punk, al videoclip de “Disarray”, l’últim avançament del nou disc de la banda.

“Disarray” és el tercer avançament de “New Material”, el disc que Preoccupations publica aquest 23 de març sota el segell Jagjaguwar. Una oda a la depressió i a l’odi, segons el compositor, vocalista i baixista del grup Matt Flegel. El desordre visual de “Disarray”, és a dir el videoclip, l’ha dirigit Ruff Mercy que inspirat pel títol (“desordre”) i per la lletra de la cançó ha generat un allau d’imatges, de retrats coloristes i de traçada bruta i visceral que s’intercalen de manera frenètica en la senzilla acció protagonitzada per Flegel: un passeig per una platja de Devon.

Ruff Mercy és el nom artístic de Russ Murphy, un artista resident a Bristol que va estudiar il·lustració i animació a la Universitat de Leeds Metropolitan. L’any 2008 va començar a treballar enb vídeos musicals. Al seu currículum hi trobareu creacions i animacions en vídeos anteriors per a gent com Paul Weller, Run the Jewels, Lily Allen o Earl Sweatshirt i la filosofia del qual es resumeix en dues paraules: construir i destruir. Perquè les seves imatges són senzilles i fascinants com el foc. Fer un cop d’ull al seu web, Twitter o Instagram és caure rendit als impactes visuals que suposen les seves obres.

SaveSave

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *