La mirada visceral de February James

Like Don't move Unlike
 
1

Poques portades recents tenen la capacitat de commoure tant l’espectador com la pintura que serveix per il·lustrar el tema “Look back” de Diplo. Per molts ha estat la porta d’entrada no només al nou treball del músic de Tupelo (Mississippi), l’EP titulat “California” (Mad Decent, 2018) sinó també al torturat univers visual de February James. Darrere d’aquest nom s’hi amaga una pintora accidental, com ella s’autodefineix, que va començar professionalment com a maquilladora i que ara ha dissenyat un extraordinari i visceral treball gràfic per al nou treball de Diplo.

“California” és un treball de sis cançons en què Diplo hi posa els ritmes i noms com Santigold, Desiigner, DRAM, Trippie Redd, Lil Xan o hi aporten el seu talent vocal. Sis temes de sonoritats d’un ampli espectre referencial que va de Pet Shop Boys a Massive Attack i tan melancòliques, emocionals, vibrants i acolorides com les sis il·lustracions que acompanyen cadascun dels temes. Sis retrats viscerals, d’expressions dramàtiques, cares que amaguen tristesa i amargura, i que trasmeten una vulnerabilitat que desarma fins i tot quan riuen. Potser February James havia estat tan acostumada a maquillar cares que en la seva faceta de pintora i d’il·lustradora ha optat per deixar l’ànima al descobert.

Il·lustració per a la cançó “Worry no more”
Il·lustració per a la cançó “Suicidal”
Il·lustració per a la cançó “Wish”
Il·lustració per a la cançó “Color blind”
Il·lustració per a la cançó “Get it right”
Portada de “California EP” (Mad Decent, 2018)

Diplo és una de les estrelles de l’edició número 25 del Festival Sónar. Més difícil serà veure a Barcelona o a Catalunya alguna exposició d’aquest descobriment anomenat February James.

FITXA

Disc: “California”
Artista: Diplo
Any: 2018
Discogràfica: Mad Decent
Portada: February James

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *