La delicada tempesta de Daughter

Like Don't move Unlike
 
1

Dissabte 21 d’abril de 2018 se celebra una nova edició del Record Store Day i d’entre les moltes novetats i edicions n’hi ha diverses que, a nivell visual, volem destacar des de La Música Per La Vista. La primera és la publicació en format físic del disc “Music From Before The Storm” (4AD), la banda sonora que els britànics Daughter van compondre, a finals de l’any passat, per al videojoc de la saga “Life Is Strange” i que fins ara només s’havia editat en format digital.

“Before the Storm” és la preqüel·la de “Life Is Strange”, una aclamada aventura gràfica protagonitzada per Max Caulfield, una estudiant de fotografia que descobreix que té el poder de viatjar a través del temps i canviar el passat. Daughter es va trobar aquest encàrrec damunt la taula quan va acabar la gira de presentació del seu disc “Not To Disappear” (4AD, 2016). En comptes de despatxar la feina amb una sèrie de composicions que complissin l’expedient, el grup es va inspirar en el guió i l’art visual conceptual per desenvolupar 13 peces d’alta intensitat emocional que van acompanyant els jugador al llarg de l’aventura. La majoria de les composicions són de caràcter instrumental però també n’hi ha tres en què la interpretació vocal d’Elena Tonra brilla de manera especial: “Burn it down”, “A hole in the earth” i “All I wanted”.

EL DELICAT NATURALISME DE BRISTOL

La pintora britànica Lindsay McDonagh firma el treball gràfic d’aquest disc que, per primera vegada es publica de manera física en una preciosa edició especial per al Record Store Day 2018. Un doble vinil transparent amb delicades il·lustracions interiors.

Il·lustració interior de “Music From Before The Storm”
Vinils de l’edició de “Music From Before The Storm”
Carpeta interior del vinil dissenyada per Lindsay McDonagh

McDonagh treballa en una varietat de materials i mitjans que inclou l’aquarel·la, el relleu o la impressió en relleu. La seva inspiració provè clarament de la naturalesa i en particular dels ocells i els mamífers. A través de l’observació dels animals, aquesta pintora captura i treballa aspectes com la forma, la textura o el color.

Amb “Music From Before The Storm” Daughter tornen a confiar el treball gràfic a una artista britànica després de l’experiència amb Sarah Shaw al disc “Not To Disappear”.

Portada del disc “Not To Disappear” (4AD, 2016) pintada per Sarah Shawn.

Com ja passava a “Not To Disappear”, la fragilitat i la intensitat es tornen a donar la mà a les 13 cançons de Daughter per al videojoc “Before The Storm”, un treball gens menor per al trio de Londres i que per primera vegada es publica en format físic en una preciosa edició amb motiu del Record Store Day.

FITXA

Disc: “Music From Before The Storm”
Artista: Daughter
Any: 2018
Discogràfica: 4AD
Portada: Lindsay McDonagh

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.