‘God First’ i l’ànima després

Like Don't move Unlike
 
1

Sembla una paròdia del lema de campanya que va portar Donald Trump a la presidència dels Estats Units, però darrere del títol “God First” hi ha molt de cor, espiritualitat i ànima. Perquè el disc de Mr Jukes (el pseudònim del líder de Bombay Bicycle Club, Jack Steadman, en el seu primer treball en solitari) està impregnat de Soul, Funk, R&B i Jazz, de col·laboracions emocionants i d’un grapat d’excel·lents cançons.

El veterà vocalista jamaicà Horace Andy, un dels pioners del Jazz Rap com De La Soul, la multi instrumentista Lianne La Havas o l’enèrgic cantant de Soul Charles Bradley (en el que és un dels seus últims treballs abans de morir) ajuden a donar entitat a les fantasies musicals que Steadman va crear, durant dos mesos, en el viatje que va fer en un vaixell de càrrega entre Shangai i la costa oest del Canadà. La vitalitat jazzística a “Angels/Your Love”, amb una secció de metalls absolutament brillant; la rítmica i màgica “Somebody new”; la vibrant “Grant green”; la melancòlica “From golden stars comes silver dew”; o la lluminosa “When your light goes out” són alguns dels molts grans moments d’aquest disc publicat per Island Records/Universal Music.

COSTUMISME UNDERGROUND

El dissenyador i il·lustrador londinenc Joe Prytherch firma la portada del primer disc de Mr Jukes, la visió des de l’exterior de l’interior de la planta baixa d’un edifici, d’unes oficines on una figura sense cap però elegantment vestida de rosa toca una trompeta. Com la imatge d’un músic de talent tan acostumat a la discreció que s’ha habituat a tocar sol.

El treball de Prytherch per a “God First” resumeix els principals trets distintius de l’estil d’aquest dissenyador especialitzat en inmortalitzar en polides vinyetes escenes quotidianes i costumistes.

Si voleu veure com es veuen les imatges de Joe Prytherch en moviment podeu donar un cop d’ull al clip que el britànic va dirigir recentment per a Dream Wife.

Malgrat l’experiència de Prytherch i el seu treball en el disseny gràfic del disc, Mr Jukes va escollir un altre il·lustrador per al videoclip de la cançó “Angels/Your love”. Un meravella psicodèlica dirigida per I Saw John First, nom amb el qual firma el britànic John Christian Ferner Apalnes.

I encara una altra il·lustradora diferent, Anna Ginsburg, per al videoclip del tema “Grant green”.

La discreció amb la que Mr Jukes va publicar l’any 2017 el seu debut és equiparable al ressò que després ha tingut. És una llàstima que un treball amb moments tan captivadors no hagi tingut una major repercussió. “God First”, després l’ànima i finalment el reconeixement, si us plau.

FITXA

Disc: “God First”, Mr Jukes (2017)
Discogràfica: Island/Universal Music
Portada: Joe Prytherch

SaveSave

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *