Forth Wanderers, malenconia vitaminada

Like Don't move Unlike
 
0

El segon treball dels nord-americans Forth Wanderers és d’aquells que tenen la capacitat de transportar-te i concretament als 90. En només cinc anys, el quintet de Montclair, a Nova Jersey, ha passat de ser el típic grup d’adolescents que tenen un grup a l’institut a fitxar per a la històrica Sub Pop i a facturar un disc que vindria a ser el fill adolescent dels The Cardigans i dels Weezer.

Des de les primeres notes, el diàleg que s’estableix entre la guitarra de Ben Guterl i la veu d’Ava Trilling en temes com “Nevermine”, “Company”, “Taste” o “Temporary” t’atrapen, s’enganxen i no et deixen escapar. I en cançons com “Ages ago”, “Not for me” o “Be my baby” la sensació és la d’estar escoltant la Nina Persson dels primers discos de The Cardigans, quan la música dels suecs respirava desinhibició i evocava una entranyable malenconia juvenil.

Gravat durant només cinc dies per un amic del grup en un estudi casolà de Filadèlfia, Forth Wanderers amplifica, millora i clarifica les inquietuts musicals que el grup va començar a plantejar als seus anteriors treballs (a l’iniciàtic l’LP “Tough Love” editat fa quatre anys i al més recent EP “Slop” en què la banda ja demostrava idees més clares). Força rítmica, guitarres vitaminades i melodies vocals d’una entranyable malenconia són els puntals en els que s’assenta l’estil de Forth Wanderers en aquest segon disc que suposa un enorme pas endavant per al grup.

L’ART GRÀFIC QUEDA A CASA

Ben Guterl, a banda de ser el guitarrista i compositor del grup, també és l’autor del treball gràfic que acompanya el disc. Vinyetes d’una mena de viatge iniciàtic, de traçada tan nítida com les seves composicions. Un treball que il·lustra discretament el disc i d’una manera una mica més exhuberant en dos dels clips que van servir per avançar temes del disc.

Il·lustració interior del disc

 

Detall de la contraportada dibuixada per Ben Guterl

 

Malgrat ser un dels descobriments musicals d’aquest 2018, amb una acollida de la crítica especialitzada molt positiva, cap festival dels molts que se celebren a Catalunya ha inclòs Forth Wanderers a la seva programació d’aquest any. Una autèntica llàstima. Sempre queda l’esperança que alguna ànima atrevida aposti per ells la temporada que ve.

FITXA

Disc: “Forth Wanderers”
Artista: Forth Wanderers
Any: 2018
Discogràfica: Sub Pop/Everlansting Records
Portada: Ben Guterl

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.