Phenomenal Dario Argento

Like Don't move Unlike
 
1

Dario Argento és un dels cineastes de l’any i sense haver estrenat cap pel·lícula. Amb 79 anys acabats de fer el director italià veurà com d’aquí a poc torna als cinemes el seu clàssic de terror “Suspiria”, aquesta vegada adaptat per Luca Guadagnino (“Call Me By Your Name”); i també com es reediten en vinil les bandes sonores de tres altres títols imprescindibles de la seva filmografia: “Inferno”, “Profondo Rosso” i “Phenomena”.

Darrere la reedició d’aquestes bandes sonores compostes per Goblin i Keith Emerson hi ha la discogràfica de Nova Orleans Waxwork Records que n’ha fet tres edicions luxosament il·lustrades. De “Profondo Rosso” i “Inferno” se n’ha encarregat el col·lectiu atístic italià anomenat Malleus, amb treballs inspirats en el romanticisme gòtic.

Però la reedició que potser crida més l’atenció és la de “Phenomena” il·lustrada pel suec Kilian Eng, un artista especialitzat en l’imaginari futurista però que en aquesta ocasió ha aconseguit dotar d’una profunda calidesa els paisatges tenebrosos que veiem en la portada, la carpeta interior i la funda del vinil.

Aquest dissenyador gràfic o il·lustrador futurista afirma que un dels objectius del seu treball és aconseguir explicar una història amb una sola imatge. I la portada d’aquesta reedició en vinil de la banda sonora de “Phenomena” és un exemple de la capacitat de síntesi de Kilian Eng: una ma (la de la jove protagonista Jennifer Connelly?) que acull un insecte lluminós en un bosc ombrívol. Una imatge que transmet l’esperit de la pel·lícula d’Argento, concebuda com conte de fades, un thriller sobrenatural que respira una atmosfera onírica. El talent d’Eng ja havia servit per il·lustrar abans els vinils de les reedicions d’altres bandes sonores com la de “Batman Returns”, “Aliens”, i les bandes sonores que M83 va compondre per a “Oblivion” i “Les Rencontres d’après minuit”.

FITXA

Disc: “Phenomena”
Autor: Goblin
Any: 1985/2018
Discogràfica: Waxwork Records
Portada: Kilian Eng

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *