Shura és amor

Like Don't move Unlike
 
6

És britànica, es diu Alexandra Lilah Denton i aquest 2019 firma un dels discos més bonics de l’any, “Forevher” (Secretly Canadian). Onze perles de pop amb sintetizadors en les quals la cantant de Manchester i ara resident a Nova York hi ha abocat els pensaments, les sensacions i els temors de mantenir una relació a distància. Onze delicadíssimes composicions embolicades en senzilles melodies inspirades en la música pop dels 80. De fet, “Forevher” és, possiblement, un dels millors treballs de música dels 80 publicats actualment sense que aquest exercici desprengui aquell insoportable perfum de postureig. Un treball honest i extremadament sensible que Shura ha compost a mitges amb Joel Pott, el prometedor cantant dels ara oblidats Athelte, i que conté perles de synth-pop com “Religion (amb el seu regust de R&B), “Side effects”, “The stage” (amb un senzill però personalíssim ritme de bateria), “Forever” o la sensualíssima “Control”. Menció a banda mereixen mitjos temps com la passional “BKLYNLDN” o l’emotiva “Tommy”, on Shura posa música i melodia a la història ‘robada’ d’un veí de Nova York.

FOTOGRAFIAR L’AMOR

La portada de “Forevher” és el detall d’una senzilla però efectiva imatge realitzada de Hollie Fernando, una fotògrafa de Londres especialitzada en retrats. Autora d’una obra que abarca moda i empreses de comunicació i que, en les seves pròpies paraules, “s’inspira en la pintura clàssica per donar vida a al·legories i simbòlismes convencionals, subvertint les idees rebudes de com veiem una imatge per crear obra fantàstica centrada en el seu propi món”. És en aquest context que cal enquadrar la portada per al disc de Shura, per a la que Fernando va voler reinventar un clàssic de l’escultura com “El petó” d’Auguste Rodin.

“El petó” d’Auguste Rodin (1881)

El que Rodín va començar com una representació dels dos amants de “La divina comèdia” de Dante condemnats a vagar per l’infern després d’enxampar-los fent-se un petó, va acabar convertint-se en una representació de la sensualitat i la felicitat.

Hollie Fernando va prendre com a punt de partida aquesta imatge que va recrear amb dues amigues seves com a protagonistes, en homenatge a Shura i la seva parella.

Fotografia original per a la portada de “Forevher”

L’objectiu de Fernando també ha captat 11 imatges més que serveixen per il·lustrar cadascuna de les cançons del disc i que la fotògrafa també ha volgut tenyir d’aquest blau nostàlgic.

Com la imatge de portada captada per Hollie Fernando, “Forevher” és una extraordinària declaració d’amor a la seva parella, és l’exaltació de la felicitat, és passió desfermada i també la delicadesa d’una carícia inesperada que aconsegueix posar-te la pell de gallina.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *