La densitat relativa de King Krule

Like Don't move Unlike
 
5

Les cançons de “Man Alive!” (XL Recordings/Popstock!) podrien ser la música d’un thriller, la banda sonora d’un malson, l’acompanyament d’un viatge incert… però també la sintonia d’una experiència inoblidable. La música de King Krule (Archy Marshall) és tan densa que es pot mastegar. Una experiència sensorial que va més enllà de l’angoixa, la inquietut i la intranquilitat que pot arribar a transmetre en un primer moment. La seva veu arrossegada, cansada i perduda es troba en algun espai que va més enllà dels terrenys que tots coneixem. Com xiuxiueja Marshall a l’inici de “Theme for the Cross”: “Las maravillas del mundo, recuerdas un día (de la mente), del abismo de la existencia, recuerdos sumergentes, recuerdos de la tierra”. Probablement sigui una mala traducció en castellà que Marshall hagi tret de Google Translate però una manera molt gràfica d’il·lustrar el que acaba sent aquest “Man Alive!”: un disc d’una densitat relativa. Perquè a la seva angoixa és capaç de donar-li certa llum, de capvespre, però al cap i a la fi llum. Un treball en què Marshall recorre a influències musicals que van del post punk al trip hop passant per ambients jazzy tan aconseguits i seductors com “Alone, Omen 3”, “Underclass” o “Energy fleets”.

L’ART QUEDA EN FAMÍLIA

Jack G. Marshall, el germà d’Archy, és una vegada més l’autor de la portada del disc “Man Alive!” i de les il·lustracions que fins ara han acompanyat tots els senzills. Aquesta vegada, Jack torna a canviar d’estil/estètica per dotar el disc de més color amb una sèrie de dibuixos protagonitzats per una figura humana de dimensions desproporcionades i que transmet una estranya proximitat i calidesa. Una sèrie de pintures influïdes, potser, pel cubisme i el neo expressionisme.

Portada del disc “Man Alive! (2020)
Il·lustració per al tema “(Don’t let the dragon) Draag on”
Il·lustració per al senzill “Alone, Omen 3”
Il·lustració per a “Cellular”

La relació artística entre els germans Archy i Jack Marshall es remunta als inicis de King Krule perquè ja des del primer EP, l’any 2011, Jack ha il·lustrat les fantasies musicals del seu germà. Sempre dotant a cada treball d’un estil visual diferenciat.

“King Krule EP” (2011)
“6 Feet Beneath the Moon” (2013)
“The OOZ” (2017)
Archy i Jack Marshall treballant en el disseny gràfic de “The OOZ”
Collage per a la carpeta interior de “The OOZ”
Carpeta interior de “The OOZ”

A banda de portades i il·lustracions per als discos, Jack G. Marshall també ha traslladat el seu talent a les imatges en moviment i seves són les animacions per al vídeoclip per al tema “Logos” del disc “The OOZ”.

I per entendre una mica millor la relació artística entre els germans Marshall, fa cinc anys es va editar un vídeo amb motiu de la publicació del llibre “A new place 2 drown” (editat per Topsafe), que recollia l’art de Jack i la poesia d’Archy i que complementava el segon disc de King Krule de l’any 2015.

El 6 de juny, King Krule presentarà el seu univers sonor i visual al festival Primavera Sound.

FITXA

Disc: “Man Alive!”
Autor: King Krule
Any: 2020
Discogràfica: XL Recordings/Popstock!
Portada: Jack G. Marshall

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *