Real Estate, la cura del benestar

Like Don't move Unlike
 
3

La música de Real Estate és d’aquelles que escalfen, acompanyen i acaronen. Les seves melodies lluminoses tenen la capacitat d’evocar-te desenes de sensacions i de traslladar-te a aquell espai indeterminat en què un se sent còmode i relaxat. I el seu nou treball, “The Main Thing” (Domino, 2020), és una nova mostra de la capacitat de la banda de Nova Jersey de transmetre enormes dosis de benestar emocional. La cançó “Paper cup” és, segurament, el gran exemple de les grans virtuts i dels grans progressos del grup. Emocionants harmonies de guitarra i delicioses melodies vocals, marca de la casa, aquesta vegada amb una evocadora dosi de northern soul. Darrere venen 12 cançons més en què Real Estate explota el seu costat més pop (“Silent world”, “November”, “The main thing”), les dinàmiques més elaborades (“Also a but”, “Friday”) o les formes més melancòniques (“Shallow sun, “You”, “Gone”).

Bjorn Copeland, art d’aprofitament

Tan evocadora com la música de “The Main Thing” és la seva portada obra del novaiorkès Bjorn Copeland. Un artista visual i també músic a la banda experimental Black Dice, que ha fet de la repetició i la distorsió un signe d’identitat. Un art que ja fa temps que trasllada a portades de discos del seu grup però també de bandes tan diferents com Pavement o Holy Fuck.

Portada per al disc “The Secret History” de Pavement
Portada per a Holy Fuck
Portada per al seu grup, Black Dice
Portada per a Elastic Band
Portada per a Enon

Malgrat que les influències de Copeland surten més del punk i l’electrònica, el seu univers visual ha casat perfectament amb el pop lluminós de Real Estate. El collage de la portada de “The Main Thing” és una espiral que et convida a deixar-t’hi caure.

Portada de Bjorn Copeland per a “The Main Thing”
Detall de la portada de “The Main Thing”

La col·laboració de Copeland amb Real Estate ha anat més enllà de l’art del disc i també ha firmat alguns dels cartells de la seva gira, d’un estil menys sofisticat i més proper als seus treballs per a Black Dice.

Cartell per a la gira de Real Estate

FITXA

Disc: “The Main Thing”
Grup: Real Estate
Any: 2020
Discogràfica: Domino
Portada: Bjorn Copeland

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *