Halsey és poderosa, Halsey vol més poder

Like Don't move Unlike
 
3

Els tres discos que Halsey ha publicat des de l’any 2015 l’han convertit en l’eterna estrella emergent. Seguidíssima massivament als Estats Units i de ressò més discret a la resta del món, Halsey edita ara un quart treball, “If I Can’t Have Love, I Want Power” (Universal Music, 2021), amb el que vol fer un pas de gegant en la seva carrera i optar al molt llaminer estatus d’estrella mundial. Un objectiu que la nord-americana s’ha pres molt seriosament, amb 13 cançons que l’empoderen musicalment i donen una idea de la versatilitat de Halsey.

“If I Can’t Have Love, I Want Power” és un disc eminentment Pop però que transgredeix límits estilístics a cada cançó. I en això, segurament, hi ha tingut molt a veure la producció de Trent Reznor i Atticus Ross, que han deixat empremptes molt visibles en la contundència de “Easier than lying”, “You asked for this” o “The lighthouse”, o en les rítmiques “Girl is a gun” i “I am not a woman, I’m a god”.

El disc vol transmetre les alegries i els horrors de l’embaràs i el part

Halsey

Però el quart disc de Halsey va més enllà d’una obra musical. La cantant ha donat un cop de puny creatiu amb la filmació d’una pel·lícula amb la música del disc i que s’ha projectat en cinemes IMAX de tot el món. Això i el fet que el disc estigui molt inspirat per la maternitat recent de Halsey, converteix “If I Can’t Have Love, I Want Power” en un treball conceptual molt ambiciós, tant per voluntat creativa com per mitjans invertits.

Segons ha explicat la mateixa Halsey en el seu nou treball ha volgut transmetre “les alegries i els horrors de l’embaràs i el part”. Halsey afegeix que considerava molt important que la portada transmetés el sentiment del seu viatge a la maternitat. “La dicotomia de la Mare de Déu i la Puta. La idea que jo com a ésser sexual i el meu cos com a recipient i regal al meu fill són dos conceptes que poden coexistir de manera pacífica i poderosa. El meu cos pertany al món de moltes maneres diferents, i aquesta imatge és el meu mitjà per recuperar la meva autonomia i establir el meu orgull i força com a força vital per al meu ésser humà.

Portada de “If I Can’t Have Love, I Want Power”

La reina sota la mirada d’un reusenc

Doncs, bé… qui ha fet la fotografia de la portada que aquests dies està fent la volta al món és Lucas Garrido, un reusenc establert a Nova York. En conversa amb La Música Per La Vista, Garrido explica que quan es va unir al projecte ja estava pràcticament tot decidit i que la seva aportació creativa es va centrar en aspectes com la il·luminació i la composició de la imatge. Segons Garrido: “L’objectiu principal era poder transmetre el més encertadament possible el concepte d’empoderament femení i de maternitat”. Unir els conceptes de “poder” i “maternitat” com ho va fer el pintor renaixentista Jean Fouquet.

“Verge amb el nen i àngels” 1450

Halsey ha explicat a través de les xarxes socials que “aquesta imatge de portada celebra els cossos embarassats i postpart com una cosa bella, per admirar. Tenim un llarg camí per recórrer a l’eradicació de l’estigma social al voltant dels cossos i la lactància materna. Espero que això pugui ser un pas en la direcció correcta”.

Halsey està obrint el camí perquè es relaxi la censura absurda a Internet.

Lucas Garrido

De fet, Halsey ha aconseguit superar la censura d’Instagram amb la portada del seu nou disc. Una fita que Lucas Garrido destaca de manera especial: “Halsey ha tret el millor disc de la seva vida estant embarassada. I durant la sessió de fotos es va mostrar molt professional i predisposada a fer que tot sortís a la primera”. De la sessió de fotos per a la portada en van sortir una vintena d’imatges i Lucas Garrido assegura que l’escollida al final va ser, tot just, la primera que es va tirar. El fotògraf també va estar present a la gravació del film que acompanya el disc i de la que també n’han sortit altres imatges ja publicades.

És el treball que ha unit més la meva carrera professional i l’artística, fins ara eren trajectòries paral·leles

Lucas Garrido

Garrido afirma que l’autoria d’una de les portades més impactants de l’any pot representar un punt d’inflexió en la seva carrera, fins ara dominada per la seva feina com a fotògraf per a Nike o Gilette. Però provenir del món publicitari no va ser un inconvenient perquè la discogràfica de Halsey el fitxés. “Em van dir que els agradava el meu treball més conceptual i al final ha acabat sent la primera feina on he pogut expressar-me”.

Fotografia per a Nike
Fotografia per a Gilette
Fotografia per a la sèrie “Gravitas”
Fotografia per a la sèrie “Sau”
Fotografia per a la sèrie “Fallen Angels”

Lucas Garrido va estudiar a Reus i Tarragona fins els 18 anys, on es va formar en el grau d’electrònica. Però amb la majoria d’edat va decidir traslladar-se a Barcelona per treballar com a fotògraf en una productora publicitària. Allà va estar-hi 6 anys fins que amb 24 anys va fer el gran salt a Nova York. “La indústria relacionada amb la fotografia que hi ha aquí no hi és a cap altre lloc del món”. Ara, amb només 27 anys, Garrido veu com la seva finestra d’oportunitat s’obre de bat a bat gràcies a un treball per a Halsey que, malgrat haver decidit poc creativament, sembla l’extensió més natural del treball que ha estat fent a nivell particular els últims anys i just a la mida del seu talent instintiu.

FITXA

Disc: “If I Can’t Have Love, I Want Power”
Artista: Halsey
Any: 2021
Discogràfica: Universal Music
Portada: Lucas Garrido