La vida (musical) abans de ‘Licorice Pizza’

Like Don't move Unlike
 
3

Ara que Paul Thomas Anderson ha tornat a arribar al cor dels espectadors amb la pel·lícula “Licorice Pizza” és un bon moment per recordar que el cineasta i la protagonista de la seva última producció, Alana Haim, ja havien treballat junts abans fins a 9 vegades. Alana Haim i les seves dues germanes formen el grup HAIM amb el qual han publicat tres discos i totes tres comparteixen amistat amb Paul Thomas Anderson des que va saber que les germanes eren les filles de la seva antiga professora d’art. Una bona relació que ha portat el cineasta a dirigir fins a 9 videoclips per a HAIM des de l’any 2017. P. T. Anderson, que ha dirigit videoclips per altres músics, mai ha tingut una relació tan productiva amb cap altre grup.

A La Música Per La Vista repassem la vida (musical) de Paul Thomas Anderson i HAIM abans de “Licorice Pizza”.

‘SOMETHING TO TELL YOU’ (2017)

L’any 2017, HAIM va publicar el seu segon disc, “Something To Tell You”, amb la pressió de confirmar les altes expectatives i l’ampli ressò que va tenir el seu debut, “Days Are Gone” (2013). Però P. T. Anderson no es va posar darrere la càmera fins el segon senzill del segon disc que, de fet, va tenir un inici cinematogràfic. HAIM va compondre “Little of your love” per a la pel·lícula “Y de repente tú”, però finalment el director Judd Apatow va decidir no aprofitar-la. Amb tot, HAIM la va incloure al segon disc i va encarregar la direcció del videoclip a Paul Thomas Anderson que va crear un pla seqüència que acaba a l’interior d’un bar amb les protagonistes ballant line-dance. El director va fer servir el mateix recurs cinematogràfic per al clip titulat “Valentine” (com els estudis on es van enregistrar el treball) i que recull la interpretació en directe de tres cançons del disc. El director va repetir l’experiència del directe amb la cançó “Night so long”, en què acaba unint un assaig amb el resultat amb públic.

“Little of your love”
“Valentine”
“Night so long”

‘WOMEN IN MUSIC PT. III’ (2021)

Per al tercer treball de HAIM, “Women In Music Pt. III”, la col·laboració amb Paul Thomas Anderson ja va ser complerta. El director es va encarregar de tots els clips i també de la fotografia de la portada del disc. “Summer girl” va ser el primer clip que es va publicar i P. T. Anderson va tornar a fer servir un pla seqüència que travessa diversos indrets de Los Angeles i diverses estacions de l’any. Les germanes HAIM van tornar a recórrer Los Ángeles al segon clip, “Now I’m in it”, però en canvi Paul Thomas Anderson les deixa tancades en una casa al clip de “The steps”. El director va completar la col·laboració amb el tercer dos amb dos clips on s’hi torna a veure la seva empremta personal. Des de l’íntim i imaginatiu “Hallelujah” al reivindicatiu “Man from the magazine”, que va rodar aprofitant la sessió de fotografies per a la portada del disc.

“Summer girl”
“Now I’m in it”
“The steps”
“Hallelujah”
“Man from the magazine
Portada per al disc “Women In Music Pt. III”

La vida (musical) de P. T. Anderson abans de HAIM

Paul Thomas Anderson va debutar com a director de videoclips l’any 1997 dirigint per a Michael Penn, el germà músic dels coneguts actors Penn. Ho va fer amb uns moviments de camera que ja eren tan personals com reconeixibles. Després van venir la seva col·laboració amb Fiona Apple (amb la que va tenir una tempestuosa relació sentimental); amb Aimee Mann a qui li va dirigir el clip d’una de les cançons que el director va incloure a l’aclamada pel·lícula “Magnolia” (1999); o amb Radiohead, a quin va dirigir un dels clips del disc “A Moon Shaped Pool” (2016).

Michael Penn – “Try”
Fiona Apple – “Across the universe”
Aimee Mann – “Save me”
Radiohead – “Daydreaming”

Si després de repassar la vida (musical) de Paul Thomas Anderson abans de “Licorice Pizza” us venen ganes d’anar a veure la seva última pel·lícula heu de saber que la família Haim hi surt al complert. A banda del protagonisme d’Alana, també hi apareixen en papers secundaris les seves dues germanes Danielle i Este, i els seus pares Mordechai Haim i Donna Rose. Haureu d’anar a veure la pel·lícula per saber quins papers hi fan.